Forum www.zasilacze.fora.pl Strona Główna www.zasilacze.fora.pl
Forum poświęcone zasilaczom 2.0
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

opinia o moim zasilaczu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.zasilacze.fora.pl Strona Główna -> opinie expertów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TomcioPL
CoolerMaster
CoolerMaster



Dołączył: 25 Lip 2014
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: się biorą dzieci?
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 0:16, 01 Sie 2014    Temat postu: opinia o moim zasilaczu

witam eksperdów? prosze o opinie o moim zasilaczu! dodam że zakupiłem go w zeszłym tygodniu na wykoptronik.pl Smile
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mati16
OCZ
OCZ



Dołączył: 24 Lip 2014
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: się biorą dzieci
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 0:34, 01 Sie 2014    Temat postu:

to mi wyglada na sprawke wykopu
uwazaj ziomeczku bo podobno takie zasilacze sprawiaja ze przestajesz szanowac wielkich polakow takich jak magik albo jan pawel drugi najwiekszy papiez polak
ja bym zmienil dla pewnosci bo psiarnia takich wlasnie szuka

pozrdo ziomeczku z fartem i niech ulica cie szanuje elo


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sandman
Xilence
Xilence



Dołączył: 27 Lip 2014
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 4:27, 01 Sie 2014    Temat postu:

Bardzo ciekawy zasilacz, ale trochę niewyczyszczony. Aż tyle bym za niego nie zapłacił, ale przynajmniej nie ma go na czarnej liście. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mag Magik
Xilence
Xilence



Dołączył: 26 Lip 2014
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: KaLwArIa ZeBrZyDoWsKa
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 9:56, 01 Sie 2014    Temat postu:

fajny zasilacz, ile ma kilowoltogodzin?
@MirekZ, może by dodać go na białą listę?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AUDI-A4-KLUB
Chieftec
Chieftec



Dołączył: 28 Lip 2014
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 10:26, 01 Sie 2014    Temat postu:

Kolego! To ja teraz proszę kolegę o wejście na popularny serwis youtube.pl i wpisanie w wyszukiwarce wykop.pl. Gwarantuję koledze. że zostanie on zasypany produkcjami z poziomu g*wna (sic!) Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad . I wtedy niech się kolega zastanowi czy kolega chce mieć taki zasilacz w swoim POLSKIM komputerze. Mogę również powiedzieć, że teczka niejakiego Michała Białka (właściciela wykop.pl) w IPNie to bardzo interesująca lektura Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mirek1950
MODERATOR PSZEMEK
MODERATOR PSZEMEK



Dołączył: 30 Lip 2014
Posty: 143
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BIAŁYSTOK
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 17:25, 01 Sie 2014    Temat postu:

Dobry zasilacz z białej listy ale niestety przestarzały, jak z napięciami? gubi je podczas burzy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TomcioPL
CoolerMaster
CoolerMaster



Dołączył: 25 Lip 2014
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: się biorą dzieci?
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pią 23:37, 01 Sie 2014    Temat postu:

Mag Magik napisał:
fajny zasilacz, ile ma kilowoltogodzin?
@MirekZ, może by dodać go na białą listę?

nie znam się za bardzo na tym magiku, tu dokładna specyfikacja:
Napięcie pracy molte 230 volte
Natężenie pracy 80 pAmpers
Moc 2137W
Praca 200Wh
Technologia microPope
Temperatura kabli 37 st.
Kolor rezystorów różowy

Teraz jak podziele prace przez moc
2137W/200Wh = 10.685 h
to znaczy że zasilacz będzie działał przez około 10 godzin :/?

AUDI-A4-KLUB napisał:
Kolego! To ja teraz proszę kolegę o wejście na popularny serwis youtube.pl i wpisanie w wyszukiwarce wykop.pl. Gwarantuję koledze. że zostanie on zasypany produkcjami z poziomu g*wna (sic!) Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad . I wtedy niech się kolega zastanowi czy kolega chce mieć taki zasilacz w swoim POLSKIM komputerze. Mogę również powiedzieć, że teczka niejakiego Michała Białka (właściciela wykop.pl) w IPNie to bardzo interesująca lektura Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Kolego ja nie mam wykupionego pakietu na serwisie youtube.pl więc nie moge obejrzeć ale jak mój informatyk przyjdzie to mi na lewo załatwi dostęp za połowe ceny Twisted Evil

Mirek1950 napisał:
Dobry zasilacz z białej listy ale niestety przestarzały, jak z napięciami? gubi je podczas burzy?

napięcie sprawdziłem terkametrem i jest 200 wapieżów to dobrze?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
2000AMPER
Corsair
Corsair



Dołączył: 24 Lip 2014
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:41, 01 Sie 2014    Temat postu:

2137W to trochę mało mocy, proponuję zlutować dodatkowo jeszcze 4 kable, i je podłączyć do prądu. Według wzoru:
Pw = Pz * n
gdzie Pw to moc otrzymana, Pz to moc znamionowa zasilacza, a n to ilość kabli, powinieneś otrzymać >9000W!!!

Polecam ten sposób


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
StefanPaluch
Corsair
Corsair



Dołączył: 14 Sie 2014
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tereszpol-Zaorenda
Płeć: PAN ZASILACZ

PostWysłany: Pon 18:04, 25 Sie 2014    Temat postu:

2000AMPER napisał:
2137W to trochę mało mocy, proponuję zlutować dodatkowo jeszcze 4 kable, i je podłączyć do prądu. Według wzoru:
Pw = Pz * n
gdzie Pw to moc otrzymana, Pz to moc znamionowa zasilacza, a n to ilość kabli, powinieneś otrzymać >9000W!!!

Polecam ten sposób


Potwierdzam tylko kolega się myli bo trzeba dodatkowo zlutować 3 kable bo inaczej będą problemy z napięciami w wejściach co mój sąsiad niedawno doświadczył i musiałem mu to naprawiać


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.zasilacze.fora.pl Strona Główna -> opinie expertów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin